GATK2 reporting "Invalid argument value '/mnt/galaxy/tools/gatk2/bin/' at position 8."

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

GATK2 reporting "Invalid argument value '/mnt/galaxy/tools/gatk2/bin/' at position 8."

Iry Witham
Hi Team,

I have installed GATK2 into a galaxy cloud instance to use the Unified Genotyper for our sequencing course. However, when I run the tool I get the following error message:

Dataset 41: Unified Genotyper on data 8 and data 13 (VCF)

Tool execution generated the following error message:

ERROR ------------------------------------------------------------------------------------------
ERROR A USER ERROR has occurred (version 3.2-2-gec30cee):
ERROR
ERROR This means that one or more arguments or inputs in your command are incorrect.
ERROR The error message below tells you what is the problem.
ERROR
ERROR If the problem is an invalid argument, please check the online documentation guide
ERROR (or rerun your command with --help) to view allowable command-line arguments for this tool.
ERROR
ERROR Visit our website and forum for extensive documentation and answers to
ERROR commonly asked questions http://www.broadinstitute.org/gatk
ERROR
ERROR Please do NOT post this error to the GATK forum unless you have really tried to fix it yourself.
ERROR
ERROR MESSAGE: Invalid argument value '/mnt/galaxy/tools/gatk2/bin/' at position 8.
ERROR ------------------------------------------------------------------------------------------

The following is the command that is being invoked by galaxy:

python /mnt/galaxy/shed_tools/toolshed.g2.bx.psu.edu/repos/iuc/gatk2/84584664264c/gatk2/gatk2_wrapper.py --stdout "/mnt/galaxy/files/000/dataset_326.dat" -d "-I" "/mnt/galaxy/files/000/dataset_226.dat" "bam" "gatk_input_0" -d "" "/mnt/galaxy/files/_metadata_files/000/metadata_13.dat" "bam_index" "gatk_input_0" -p ' java -jar "$GATK2_PATH/GenomeAnalysisTK.jar" -T "UnifiedGenotyper" --num_threads ${GALAXY_SLOTS:-4} --out "/mnt/galaxy/files/000/dataset_324.dat" --metrics_file "/mnt/galaxy/files/000/dataset_325.dat" $GATK2_SITE_OPTIONS --num_cpu_threads_per_data_thread 1 --genotype_likelihoods_model "BOTH" --standard_min_confidence_threshold_for_calling "30.0" --standard_min_confidence_threshold_for_emitting "30.0" ' -d "-R" "/mnt/galaxy/files/000/dataset_220.dat" "fasta" "gatk_input"


I have reviewed my configuration files and cannot locate where the issue lies. I am also posting this with the GATK Forum to see if they have any ideas. Unfortunately I need to get this resolved ASAP since I need to complete my testing by tomorrow.

Thanks,

Iry

The information in this email, including attachments, may be confidential and is intended solely for the addressee(s). If you believe you received this email by mistake, please notify the sender by return email as soon as possible.


___________________________________________________________
Please keep all replies on the list by using "reply all"
in your mail client.  To manage your subscriptions to this
and other Galaxy lists, please use the interface at:
  http://lists.bx.psu.edu/

To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
  http://galaxyproject.org/search/mailinglists/