Shared Data Library issues with permissions

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Shared Data Library issues with permissions

cganote@iu.edu
Hi Devs,

Maybe I'm missing something, but I'm having trouble getting permissions right on the Data Libraries.
I can reproduce this:
As an admin, I go to Manage data libraries.
On top right, I click Create new data library. Let's call it test.
I Add a folder in test, called "more testing".
I check the permissions of the library in Library Actions->Edit permissions and make sure that all roles associated are blank.
I check permissions in more testing to make sure they are all blank.
I click on Shared Data -> Data Libraries to see if I can view the files with the user perspective.
I click on the Test library I just created:

Data Library “Test”

The data library 'Test' does not contain any datasets that you can access.

I have a fairly recent (April 2015) update to Galaxy.

Any advice? I first started having trouble getting access for a user to their own library; when I associated their role with their own folder, they still couldn't see anything they could access. I should at least get an empty folder.

Sincerely,

Carrie Ganote

___________________________________________________________
Please keep all replies on the list by using "reply all"
in your mail client.  To manage your subscriptions to this
and other Galaxy lists, please use the interface at:
  https://lists.galaxyproject.org/

To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
  http://galaxyproject.org/search/mailinglists/
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Shared Data Library issues with permissions

Martin Čech
Hi Carrie,

in what step did you actually add the datasets to the folder? Also how did you add it?

Thanks

Martin

On Thu, Apr 23, 2015 at 6:27 PM Ganote, Carrie L <[hidden email]> wrote:
Hi Devs,

Maybe I'm missing something, but I'm having trouble getting permissions right on the Data Libraries.
I can reproduce this:
As an admin, I go to Manage data libraries.
On top right, I click Create new data library. Let's call it test.
I Add a folder in test, called "more testing".
I check the permissions of the library in Library Actions->Edit permissions and make sure that all roles associated are blank.
I check permissions in more testing to make sure they are all blank.
I click on Shared Data -> Data Libraries to see if I can view the files with the user perspective.
I click on the Test library I just created:

Data Library “Test”

The data library 'Test' does not contain any datasets that you can access.

I have a fairly recent (April 2015) update to Galaxy.

Any advice? I first started having trouble getting access for a user to their own library; when I associated their role with their own folder, they still couldn't see anything they could access. I should at least get an empty folder.

Sincerely,

Carrie Ganote
___________________________________________________________
Please keep all replies on the list by using "reply all"
in your mail client.  To manage your subscriptions to this
and other Galaxy lists, please use the interface at:
  https://lists.galaxyproject.org/

To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
  http://galaxyproject.org/search/mailinglists/

___________________________________________________________
Please keep all replies on the list by using "reply all"
in your mail client.  To manage your subscriptions to this
and other Galaxy lists, please use the interface at:
  https://lists.galaxyproject.org/

To search Galaxy mailing lists use the unified search at:
  http://galaxyproject.org/search/mailinglists/